Kawan2 Cik CM

Wednesday, 5 September 2012

JIWA REMAJA




Assalamualaikum !


Cik CM taw mostly yang baca blog Cik CM ni dr kalangan remaja, kan? Kali ni Cik CM nak cakap pasai REMAJA. Mesti ada di antara korang kadang2 ase terkongkong n sampai satu tahap ase nak lari dr rumah. Pernah tak? Kalau pernah memang da trok sangat la tu. 


Cik CM pown pernah jadi remaja macam korang. Skang pown remaja lg (nak interframe jugak). Kadang2 bila ibu Cik CM tak bagi kluar umah mula la wat muka ikan perkasam ! Huhu..  Satu yang Cik CM perasan la kan, girls terutamanya (sory, ye) kebanyakannya yang suka melawan mak ayah ni kalau berkaitan ngan boipren. Setuju tak??? Tak bole kluar umah la, parents tak suka la, tak bole balik lambat la.. macam2 la. Las2 menipu... Gulppp !! Menipu???


Cakap pasai menipu parents ni Cik CM ada baca kat 1 blog ni psai sorang gadis berumur 14 tahun tipu mak dye nak pergi pasar malam. Padahal dye keluar ngan boipren dye. Las2 dirogol 4 lelaki bergilir termasuk la boipren tersayang tu. Sadis kan????


Tu la dunia akhir zaman ni segala amalan kita Allah bayar cash je. Cik CM pown pernah wat entry psai akibat menipu ni las2 ditangkap khalwat. Nak taw lebih lanjut baca kat SINI.


Cik CM pown pernah jugak melawan cakap. Las2 nangis sorang2 sebab ase banyak sangat dosa kat ibu. Cik CM memang jenis tak melawan ngan parents. Cuma bese la jiwa remaja. Korang takyah taw la kan pasai pe. Takkan nak bukak pekung luas2 kat sini kan. Tapi, Cik CM sempat mintak maap kat ibu Cik CM. Kat abah tak bole la. Da takde 10 taon yg lepas.. hmm


Korang taw kan??




Jadi, sementara masih ada peluang ni, mintak maap ngan parents korang okehh.. Jangan jadi cam sy tak dan nak mintak maap n balas budi pd abah. Jangan kesah sangat la ngan jiwa remaja korang tu. Bukan lama pown nak merasa. Nanti da jadi dewasa menyesal tak sudah.Kita kene ingat pe yang parents kita wat adalah untuk kebaikan kita. Mebi dorang dulu pernah wat lg terok dr korang n tak nak benda tu berlaku kat korang ke. Kita tak taw kan? So, kat bawah ni Cik CM sediakan doa untuk ibu bapa kita...




p/s: Motip entry sebab berlaku something semalam.. :')



**♥ Suka entry ni ? Jangan lupa komen and like okehh ♥**

2 comments:

Everything's Everythings said...

Alhamdulillah setakat ni xde lagi smpai mcm tu.. menipu tu pernah la juga berlaku.. gulp!!

Thanks sebab mengingatkan ^^

Cik CM said...

@Everything's Everythings
Alhamdulillah.. bagos2.. anak yg soleh ni.. :)