Kawan2 Cik CM

Friday, 28 September 2012

Dah besar da Adik



ASSALAMUALAIKUM !


Entry pagi ni Cik CM buat khas untuk adik Cik CM yg bongsu ! 
Untung la befday hari Jumaat.. (Jangan lupa pergi solat jumaat !)



muka eksaited je !
 


SELAMAT HARI JADI ADIK !

HEPI BUFDAY TO YOU,
HEPI BUFDAY TO YOU,
HEPI BUFDAY TO ADIK,
HEPI BUFDAY TO YOU, 


Eyh?? raya ke befday ni??

Wah, bulan ni saja wat entry bufday sampai 2 kali. (Kalau korang perasan entry yg lepas la). Mana tak nya, adik beradik Cik CM ada 6 orang, 3 laki n 3 pompuan. Stiap org akan bufday berpasangan. Unik tak?? Hehehe


Tak sangka pejam celik da besar da adik Cik CM yg bongsu ni. Yg ni namanya Raja Muhd Alimin. Bole add fb dye kalau nak ! Kecik2 da ada pesbuk ! Jangan nak menggatai suda la..  Da 11 tahun da pon. Maksudnya Cik CM makin tua la... ! Aiyak ! Takpe, muka forever21.. Haha


Kitorang kat rumah memang sayang sangat kat dye. Maklumla 10 tahun idop tanpa kasih sayang sorang abah. Sekurang2nya merasa kasih sayang dr abang2 n kakak2 dye ni.. kan??


Ye, da 10 tahun abah Cik CM pergi meninggalkan kitorang. Abah Cik CM meninggal waktu adik Cik CM baru 7 bulan. Sedih kan?? Tapi tu la lumrah kehidupan. Sejak abah takde ibu la yg cari keje bg makan kt kitorang. Kurang pulak kasih sayang dr ibu.. sian kan?? Dari kecik sampe besar mak sedara Cik CM yg jaga dye..


Cik CM pernah tanya dye...

"abah mana??"

Dye cakap..

"abah dalam tanah"


Mungkin dye xtaw pe maksud dalam tanah tu. Entah2 main hentam kromo je sebut sebab dengar kitorang selalu sebut. Tapi skang dye da taw. Abah da meninggal. 


Dye memang adik yg baik. Tak kedekut, agak rajin tolong orang (walaupun kene suruh dulu), penyayang, comel... Eyh!


Dulu Cik CM study, jarang sangat balik rumah. Ye la balik pun time cuti semester je. Tapi, stiap kali balik dye selalu datang kat Cik CM n cakap satu benda je..

"Kak, nak laptop !" sambil tunjuk muka sposen.. (sabar je la) =.='


Satu lagi time nak makan. Dye selalu ajak Cik CM makan sama2 ngan dye. Sweet kan? Dye sorang je la adik Cik CM yg selalu wat camtu.


Kadang2 kalau dye nakal Cik CM selalu marah n pukul dye. Cik CM tak sengaja  nak wat camtu. Pehtu, time dye tdow Cik CM tengok dye rasa kesian pulak. Sedih tengok dye.. Hmm T_T


Asal rasa panas je muka ni???


Da wat entry ni rasa rindu lak kat dye. Tadi ingat nak wish befday kat dye sebelum dye g skola. Kol sorang2 kat rumah tu, sorang pun tak nak jawab ! Ye la, budak kecik macam dye takkan nk bagi pkai henset pulak kan???


Btw, hepy bufday adik ! Smoga panjang umor n berjaya dalam pelajaran. Jangan ingat nak main je ! Kurangkan g Cyber Cafe. Kalau xtaw nak buat pe duit banyak2 tu, bagi kat akak je.. Hahahaha

kuat bergaya toi.. bajet chomell le tu

Cik CM pernah dengar, dalam rumah anak yatim pasti akan diuji dengan anak yg nakal untuk menguji kita bagaimana menjaga mereka. Untung dapat jaga anak yatim dengan baik. Besar pahala nya taw. Semoga Allah kuatkan hati kami untuk menjaga mereka.. aminnn


p/s: Befday adik sama ngan Avril Lavigne la.. faveret artis tu.. Tak caya klik sini..
**♥ Suka entry ni ? Jangan lupa komen and like okehh ♥**

2 comments:

Cik Puan Izan❤ said...

sambut besday berpasangan best tuh! hehe...

Cik CM said...

@Cik Puan Izan❤

a'ah akak.. pandai pulak parents kitorang susun.. huhu