Kawan2 Cik CM

Tuesday, 2 October 2012

Bila duduk ramai2 di atas bas




ASSLAMUALAIKUM !


(Entry ni untuk orang yg biasa naik bas je.. LRT pun bole.. Hehehe)



kisah dalam bas rapid KL


Korang pernah naik bas tak??
Sape tak pernah naik bas??
Rugi la tak merasa naik bas. Korang tak merasa hidup yg sebenar2nya.. Huhuhu.. Kalau yg ada kenderaan sendiri tu, simpan kenderaan korang n naik bas.  Kalau kt Kl naik la LRT atau monorel. Tu pon bole jugak.

Nak taw kenapa??


1. Bole kurangkan jam.
 2. Bole jimatkan duit.
3. Cepat sampai ke tempat korang nak pergi.
 4. Kurangkan pencemaran. (penting)



JADI GUNALAH PENGANGKUTAN AWAM YE KAWAN2 !!


Eyh??  cerita pe ni??

Sory2 ! Terbuat iklan kerajaan Malaysia pulak.
 

Cik CM nak cerita pasai penumpang2 bas ni la. Korang2 yg pernah naik bas mesti pernah merasa situasi macam Cik CM ni. 


Waktu korang naik bas tetiba sekumpulan manusia tak kira laki atau pompuan naik bas. Korang bole expect tak pe yg akan jadi? Kompem dorang akan buat bising dalam bas.. Toi tak? Sembang2 n gelak kuat2. Annoy kot. Especially kalau pompuan la. Sory to say okehh...

"not manners !"


Korang tu kan pompuan n mebi masih anak dara, tak sopan kot orang tengok korang sembang n gelak kuat2 camtu. Tambah2 pulak yg dok 1 grup campur laki pompuan. Pernah jugak Cik CM tengok waktu naik bas. Cik CM pon rasa malu n rasa nak tampar je sorang2. Kalau orang lain Cik CM tak tau la pe yg dorang rasa kan. 

"Dik, nak sembang bole akak tak marah pon. Tu hak korang nak bersuara tp pada2 la." (ayat nak manis je)



Cik CM bengang sebab dorang dok betoi2 belakang Cik CM. Da la penat baru balik dr keje. Nak sound malas nanti jd gaduh pulak. Kompem ada suara2 sumbang yg cakap

"Eleyh, Cik CM takot la tu.."



Bukan takot okehh cuma kurang keberanian je.. Hahaha.. Da sambung cerita. Yg buat bising tu pulak semua geng budak skola.. Eeii, sabar je la.. Grrrr !!


Gambar sekadar hiasan

Ada yg buat annoy lg ni.


Tetiba ada la salah sorang geng dorang ni nak turun. Bole pulak salah tekan loceng. Da la drebar bas tu orang baru. Da orang tekan loceng dye brenti la. Da salah bukan nak cakap da salah. Bole pulak beliau n geng2 beliau ni gelak2 sebab salah tempat. Nasib baik ada sorang brader ni tlg jawab kan.


Taw pon malu !


Korang tau orang2 dalam bas tu semua usha daring je.. Hahaha.. Mebi dorang da meluat sangat la tu. Rasa malu pulak sebab Cik CM dok dekat ngan dorang.  Hampeh toi la dorang ni. 



Sekian story atas bas. Ada story yg sama bole share ngan Cik CM..:')

 

p/s: belum bukak cerita dok kat bas stand lg.. hurm !
**♥ Suka entry ni ? Jangan lupa komen and like okehh ♥**

11 comments:

Izzah Azizah said...

haha. biasala tue, prmpuan kalau du bersembang tak ingat dah.. dari naik bus, lebih baik naik basikal. tak gitu ? ehehehe.

Nick Nashram said...

geram jugak ngan orang cakap kuat2 dalam bas..buat macam bas tu harta mak ayah dia kot.huhu

Cik CM said...

@Izzah Azizah

toi2.. bole bernanah telinga ni dok dgr dorg bisg.. sbr je la.. huhu

Cik CM said...

@Nick Nashram

tau takpe.. parents dorang yg blikn bas tu.. sy ni tumpang je.. (ayat sentap)=.='

Khalilah MNor said...

hehe yang kecoh yang amat tu ingat nak sumbat mulut dengan pape je yang boleh di sumbat. :D Btw naik bas je pandai dan berani ... hiks

Mak Wardah said...

Salam kenal. Akak memang dah lama tak naik public transport

insofar chess said...

@Khalilah MNor
toi2.. kalau bole kerusi bas tu nak masokkn dlm mulut sorang2.. huhu.. Kalau setakat naik je sume orang berani.. :')

Cik CM said...

@Mak Wardah

Selamat berkenalam akak..
naik la akak public transpot.. akak akan merasa pengalaman trbaikk punye.. hehe

steffany daph said...

paling tak suka, org dok balkang, tak baig kita duduk, org muda lagi tu, dah tu..cakap2 kuat2, mcm dia punya bas.. hrmm..

dtg utk kali pertama di sini., done follow (:
http://steffanylife.blogspot.com

Cik CM said...

@steffany daph

siyes.. yg tu mmg annoy gler.. tmbh2 pulak yg berdiri 2 org tua..

t sy follow balek.. :')

Aujinz said...

pernah gak buat macam tue... bila dah ramai ramai tue kita nak happy jer..




dah tua bangka nie baru terfikir.. ai ai ai... buat malu betei.. kah kah kah